GENERÁCIÓS KÉRDÉSEK A KOMMUNIKÁCIÓS KÉSZSÉGFEJL.-BEN

Utolsó módosítás: 2018. május 16.

A Nyelv- és Irodalomtudományi Intézet Alkalmazott Kommunikációtudományi Kutatócsoportja, valamint a Sárospataki Comenius Campuson működő Comenius Kommunikációs Kutatócsoport és a Kommunikációs Nevelésért Egyesület 2018. április 27–28-án rendezte meg hagyományos Tudatosság a kommunikációban című szakmai-módszertani konferenciáját az Eszterházy Károly Egyetem B épületében.

A nagy érdeklődéssel kísért Generációs kérdések a kommunikációs készségfejlesztésben témájú tanácskozás két plenáris és öt szekcióülésén 26 előadás hangzott el. A pénteki plenáris előadáson nagy várakozás előzte meg Révész Lászlónak (EKE TTK) a készülő Komplex alapprogramot bemutató előadását. A szombati szekcióban hangzott el intézetünk oktatójának, Toma Kornéliának: Az óvodáskorú Alfa generáció kommunikációs készségének vizsgálata című előadása.

A szombat reggeli szekciót plenáris, nagy ívű elméleti előadások követték. Ebéd után a Kommunikációs Nevelésért Egyesület tartotta meg éves közgyűlését Hulyák-Tomesz Tímea vezetésével és H. Varga Gyula egyesületi elnök beszámolójával. Ekkor került sor A kommunikáció oktatása című sorozat 10. kötetének bemutatására is. (Kommunikációs tudatosság – médiatudatosság. A kommunikáció oktatása 10. [Szerk.: H. Varga Gyula, lektorálta: Szalay Györgyi] Hungarovox Kiadó, Budapest, 2018.)

A délutáni előadásokat H. Varga Gyula elnök, a kutatócsoportok vezetőjének meglepetés-köszöntése és emlékkötetének bemutatója zárta.

Az egyesület a konferencia anyagát – a korábbi évek gyakorlatának megfelelően – ezúttal is megjelenteti, a kötet szerkesztője: Hulyák-Tomesz Tímea.

Hír és fotók: H. Varga Gyula


< Vissza