Könyvbemutatón vett részt oktatónk

Utolsó módosítás: 2019. június 27.

Halászi Aladár Esszék Comenius és Kazinczy életművéről című könyvének bemutatóján vett részt a Humán Tudományok Intézetének igazgatója, Dr. Toma Kornélia.

A könyv bemutatása a Tiszaújvárosi Művelődési Központ és Könyvtár aulájában történt 2019. június 5-én 16.00 órai kezdettel.
Dr. Toma Kornélia a szerző egyik beszélgetőtársa volt, egyúttal felkérésre a könyv előszavát írta, mint a Magyar Comenius Társaság titkára. Halászi Aladár a Sárospataki Comenius Campus jogelődjében végzett tanítóként. Tagja a tanítóképző főiskola tanárai által 1986-ban alapított Magyar Comenius Társaságnak. 17 éve publikál a Társaság Bibliotheca Comeniana című könyvsorozatában, és rendszeresen tart előadást az őszi tudományos felolvasó üléseken. A kötetben szereplő esszék, versek korábban tehát már megjelentek a Bibliothecákban és a Széphalom évkönyvekben. Most azonban az olvasók egybeszerkesztve olvashatják a Sárospatakon 4 évig munkálkodó cseh-morva reformátorpedagógus és a széphalmi költő-nyelvmester életművét különböző szempontokból vizsgáló írásokat.
A könyvbemutatón beszélgetőtársak voltak még: Nyiri Péter, a Kazinczy Ferenc Társaság jelenlegi és Fehér József, a Társaság korábbi elnöke. Énekléssel közreműködött az Énekszó Baráti Kör; Laskay Anna, Hajas Tamás, Kissné Virág Ilona pedig szemelvényeket olvasott fel a szerző esszéiből, verseiből.

Hír: Dr. Toma Kornélia
Fotók: Bartók István

 


< Vissza